h

Jorge Wolters Gregório op kandidatenlijst SP en één tegen de tweedeling

24 september 2023

Jorge Wolters Gregório op kandidatenlijst SP en één tegen de tweedeling

Foto: SP

Terwijl hij zelf met zijn Heerlense kameraden de straat op ging om te protesteren tegen de sluiting van het Zuyderlandziekenhuis, werd het Roermondse gemeenteraadslid Jorge Wolters Gregório gekozen tot SP-kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen, die op 22 november plaatsvinden.

Dat gebeurde op het 28e partijcongres van de Socialistische Partij, dat in Arnhem gehouden werd. De Roermondenaar staat op de 12e plek van de SP-lijst.

Programma
Naast de lijst werd ook het verkiezingsprogramma van de SP aangenomen in Arnhem. Maar niet nadat er stevig over gediscussieerd was en er over een recordaantaal wijziginsvoorstellen en moties was gestemd. Ook de Roermondse afvaardiging heeft zich daarbij flink laten gelden.

Bestaanszekerheid
Bovendien werd een nieuw manifest gepresenteerd: 'Één tegen tweedeling'. De SP nodigt daarmee iedereen uit om te bouwen aan een nieuwe sociale beweging, om samen met ons de strijd aan te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat nu én in de toekomst een ander Nederland mogelijk is. Een Nederland waarin we één tegen de tweedeling zijn en vóór solidariteit en bestaanszekerheid.

Lees en onderteken het manifest hier!

Reactie toevoegen

U bent hier