h

Weer miljoenen naar de ECI Cultuurfabriek? Dan eerst de inwoners van Roermond aan het woord!

11 januari 2015

Weer miljoenen naar de ECI Cultuurfabriek? Dan eerst de inwoners van Roermond aan het woord!

Foto: Johan Bogers

Afgelopen zaterdag stonden SP leden bij het Wilhelminaplein en op de Donderberg om inwoners van Roermond naar hun mening te vragen over de financiële problemen rond de ECI en de 1,5 miljoen euro extra die nu weer gevraagd is.

Al vanaf de opening heeft de ECI Cultuurfabriek problemen. De gemeente Roermond loopt alsmaar achter de feiten aan en moet steeds meer geld in de ECI stoppen om het overeen te houden. Nu zou er weer 1,5 miljoen euro extra in de ECI gepompt moeten worden, grotendeels bedoeld om achterstallige huur kwijt te schelden.Daarnaast zijn er de jaarlijkse kosten van de ECI, die 2,1 miljoen euro bedragen.

Vorig jaar liet de gemeente onderzoek doen naar de problemen bij de ECI. Dat onderzoek liet zien dat het bij de plannen voor de ECI meer ging om de ontwikkeling van een nieuwe wijk (Roerdelta) dan om een goed aanbod van culturele voorzieningen in Roermond. Toch blijft de gemeente investeren in de ECI, een bodemloze put die al meer dan 20 miljoen euro heeft opgeslokt!

De SP vindt dat het zo niet langer door kan gaan. Daarom laten wij de inwoners van Roermond aan het woord om zich uit te spreken over de ECI.

Reacties

De ECI staat te ver van de burgers...het zou misschien beter zijn om daar overname kandidaten voor te zoeken, die het complex vanuit een comnercieel standpunt een groter draagvlak kunnen bieden.
Een ander alternatief zou kunnen zijn om daar tv studio's te vestigen van Limburg1 Roermond...zodat wellicht een bredere ondersteuning vanuit provincie een optie zou kunnen zijn. Het is zonde om jaarlijks zoveel gemeentegeld uit te geven zonder perspectief of creatieve ideeen om de ECI financieel zelfredzaam te maken. Ideeen en visie over ECI ...welkom.
Grt.Philip Sarkol

Reactie toevoegen

U bent hier