h

Nieuws van de afdeling

9 november 2021

Bericht vanuit Glasgow: Klimaatrechtvaardigheid NÚ!

Foto: SP Roermond

De klimaattop in het Schotse Glasgow wordt gezien als belangrijkste top sinds het klimaatakkoord van Parijs in 2015. Na de holle woorden van Rutte ('Action, action, action') bleven daden eerst achter. Maar het kabinet is gedraaid en sluit zich aan bij de verklaring om een einde te maken aan buitenlandse investeringen in olie en gas. 

Lees verder
5 november 2021

Meer rood op straat én in de raad

Foto: John Hölsgens

De afgelopen tijd kregen we als Roermondse afdeling regelmatig de vraag wanneer wij nu eens met onze kandidatenlijst op de proppen zouden komen. De gemeenteraadsverkiezingen komen inderdaad steeds sneller dichterbij. Overal in de lokale en regionale media zien we al lachende gezichten, bekende en minder bekende, van politici die vol trots verklaren lijsttrekker te zijn in maart. Of nummer twee. Of drie. Of zelfs nummer vijfentwintig. Wat ze allemaal van plan zijn is minder helder. De SP doet dat anders.

Lees verder
10 oktober 2021

Burgerberaad mogelijk toekomstig bondgenoot

Foto: John Hölsgens

Afgelopen maand was er in Roermond een bijeenkomst, georganiseerd door een burgerinitiatief van en voor individuen, organisaties, instelllingen en bedrijven. Hun doel: in de stad een Burgerberaad van de grond krijgen. Ook SP’ers worden dan uiteraard nieuwsgierig. We gingen een kijkje nemen.

Lees verder
10 september 2021

SP en de Bibliotheek: samen voor gelijke kansen

Foto: John Hölsgens

Op 9 september bezocht een aantal SP'ers de bibliotheek van Roermond. In het pand op de Neerstraat gingen ze in gesprek met Jeanine Deckers, directeur van Bibliorura, en programmaleider basisivaardigheden Cindy Tholen. Het is niet zo vreemd dat we van gedachten wilden wisselen. Het motto van Bibliorura is immers dat zij net als de SP, in gelijke kansen gelooft. Goed kunnen lezen draagt hieraan bij.

Lees verder
13 juli 2021

De SP Roermond: Op straat en in de raad

Foto: John Hölsgens

Terwijl we langzaam maar zeker richting de afsluiting van de raadsperiode gaan - de verkiezingen zijn in maart 2022 - waren de afgelopen maanden en met name de laatste weken niet de gemakkelijkste in Roermond. Vanuit de gemeenteraad en de straat namens de SP: Gerard Nizet.

Lees verder
4 juli 2021

Problemen aangepakt: inwoners aan Heinsbergerweg hoeven niet langer op eieren te lopen

Foto: John Hölsgens / SP

En plotseling gebeurde er een heleboel op de Heinsbergerweg. Lantaarnpalen werden weggehaald, borden met parkeerverboden geplaatst. Rattenvangers in actie.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier