h

Nieuws uit 2021

19 december 2021

Roermondse kandidaat-raadsleden oefenen in 'Juinen'

Foto: John Hölsgens / SP Roermond

Op 18 december werd een vijfdaagse cursus voor kandidaat-raadsleden van de SP afgesloten. Ook Roermondse kandidaten namen in het stadhuis van Eindhoven deel aan de raadsvergadering van de fictieve gemeente Juinen en probeerden het daarbij wethouder Hekking zo lastig mogelijk te maken.

Lees verder
4 december 2021

Jorge Wolters Gregório lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: John Hölsgens

Tijdens de algemene ledenvergadering van 4 december 2021 is Jorge Wolters Gregório unaniem gekozen tot SP-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond, in maart 2022.

Lees verder
9 november 2021

Bericht vanuit Glasgow: Klimaatrechtvaardigheid NÚ!

Foto: SP Roermond

De klimaattop in het Schotse Glasgow wordt gezien als belangrijkste top sinds het klimaatakkoord van Parijs in 2015. Na de holle woorden van Rutte ('Action, action, action') bleven daden eerst achter. Maar het kabinet is gedraaid en sluit zich aan bij de verklaring om een einde te maken aan buitenlandse investeringen in olie en gas. 

Lees verder
5 november 2021

Meer rood op straat én in de raad

Foto: John Hölsgens

De afgelopen tijd kregen we als Roermondse afdeling regelmatig de vraag wanneer wij nu eens met onze kandidatenlijst op de proppen zouden komen. De gemeenteraadsverkiezingen komen inderdaad steeds sneller dichterbij. Overal in de lokale en regionale media zien we al lachende gezichten, bekende en minder bekende, van politici die vol trots verklaren lijsttrekker te zijn in maart. Of nummer twee. Of drie. Of zelfs nummer vijfentwintig. Wat ze allemaal van plan zijn is minder helder. De SP doet dat anders.

Lees verder
10 oktober 2021

Burgerberaad mogelijk toekomstig bondgenoot

Foto: John Hölsgens

Afgelopen maand was er in Roermond een bijeenkomst, georganiseerd door een burgerinitiatief van en voor individuen, organisaties, instelllingen en bedrijven. Hun doel: in de stad een Burgerberaad van de grond krijgen. Ook SP’ers worden dan uiteraard nieuwsgierig. We gingen een kijkje nemen.

Lees verder
10 september 2021

SP en de Bibliotheek: samen voor gelijke kansen

Foto: John Hölsgens

Op 9 september bezocht een aantal SP'ers de bibliotheek van Roermond. In het pand op de Neerstraat gingen ze in gesprek met Jeanine Deckers, directeur van Bibliorura, en programmaleider basisivaardigheden Cindy Tholen. Het is niet zo vreemd dat we van gedachten wilden wisselen. Het motto van Bibliorura is immers dat zij net als de SP, in gelijke kansen gelooft. Goed kunnen lezen draagt hieraan bij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier