h

Roermond bezuinigt zich RIJK!

29 maart 2016

Roermond bezuinigt zich RIJK!

Dit ga je echt geloven wanneer je de prognoses ziet n.a.v. de financiële rapportage van het college van b&w over het derde kwartaal 2015. De budgetten voor de zgn. 3 D’s (de 3 nieuwe taken die de gemeente er sinds 2015 bij heeft gekregen: Jeugdhulp, Participatiewet en nieuwe taken binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning) stevenen af op een gigantisch overschot. En dit alles ondanks fikse kortingen op deze budgetten. Waaronder 40% op de hulp bij het huishouden.

Ondanks deze kortingen krijgt de gemeente Roermond het voor elkaar om bij de Wmo af te stevenen naar een overschot van 2,8 miljoen en bij de jeugdhulp van ruim 1 miljoen.

Ofschoon deze bedragen nog slechts prognoses zijn, mogen we hier toch wel concluderen dat de bezuinigingsdrift van de gemeente helemaal op hol is geslagen.

Cliënten moeten een groot deel van hun zorg inleveren of krijgen zelfs helemaal geen zorg meer. En dit alles omdat er met de botte bijl wordt gehakt in de indicaties voor mensen die zorg nodig hebben. Alsmede door de gedwongen mantelzorg. Wanneer deze prognose bewaarheid wordt en de overschotten vloeien naar de algemene middelen is ook dat geld straks niet meer beschikbaar voor goede zorg voor mensen die dat nodig hebben.

STOP ONNODIGE KORTINGEN OP DE ZORG EN STOP DE VERPLICHTE MANTELZORG  !!!

 

Reacties

Geachte SP
Ik heb reuma, mag niet meer werken. Omdat ik
het in mijn woning koud heb,wilde ik leenbijstand vragen van gem.Roermond tbv 750euro...Lenen. Dit is afgewezen om naar mijn idee verkeerde gronden en slordig werk van de ambtenaar in kwestie.In een hoorcollege heb ik mn bezwaarschrift mondeling toegelicht.Het advies van dit hoorcollege is gegeven aan dir.Burgers en Samenleving dhr.Peter Marx. Deze uiteindelijke brief krijg ik nog.Maar ik vraag jullie advies want ik ga naar de rechter met als argument; bestuursrechtelijke dwaling tav het niet toekennen wet Bijzondere Bijstand art.35 lid 1 lid 2 en lid3. Procudereel zal de gem.zich wel goed verhouden ,maar deze afwijzing is gebaseerd oo het niet goed doornemen van de door mij geleverde papieren,door de ambtenaar in kwestie.Men verwinst mij naar het WMO oo basis van lid 1 van bove genoemde wet. Maar de ambtenaar vergeet voor het gemak lid 2 en lid 3 van de wet bijzondere bijstand te vermelden.In het hoorcollege heb ik hier al op gewezen.Daarin is ook gebleken dat geen 1 van de gemeenteambtenaren parate kennis had over de wet WMO waarnaar ze mij verwijzen.Ik voel mij onterecht behandeld. Punt 1 omdat ik als armlastig burger in mijn situatie, niets anders heb dan die wet Bijzondere Bijstand,waar de gem.Roermond geen gevolg aan wil geven , ondanks de door mij geleverde argumenten, die de afwijzingsbrief totaal teniet doet gaan.
Zoals in jullie artikel lijkt het inderdaad zo dat gelden bestemd voor bijzondere bijstand danwel WMO, niet worden besteedt om te bezuinigen. Onterecht naar mijn mening,omdat ik denk dat het budget juist daarvoor bestemd is.Mensen in mijn situatie,en erger, komen dan niet aan medicinaal of levensnoodzakelijke voorzieningen. Ik stap sowieso naar de rechter om deze bestuursrechtelijke dwaling aan te vechten.Advies welkom.

Reactie toevoegen

U bent hier