h

Protest kerncentrale Tihange

14 juni 2017

Protest kerncentrale Tihange

De kerncentrale bij Tihange is zwaar verouderd en kent vele mankementen. Als er een grote ramp gebeurt moeten mogelijk 100.000 mensen vluchten en is een groot gebied zo’n 200 jaar lang onbewoonbaar. Op 25 juni vormen we een menselijke ketting van 90 km lang, tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange met als eis ‘sluiting van Tihange’ ( zie: sp.nl/tihange-protest ). SP-leden en -sympathisanten uit Limburg die mee willen doen kunnen zich opgeven via: tihange-protest@sp.nl (net als SP'ers van buiten Limburg die met eigen vervoer komen).

Vanuit meerdere plaatsen buiten Limburg vertrekken bussen van de milieuorganisatie WISE. Opgeven kan via: sp.nl/Z3M (helft van de buskosten krijg je terug van de SP). Afdelingen die een informatieavond over Tihange willen organiseren, kunnen via tihange-protest@sp.nl een spreker uitnodigen. Ook kun je via dit adres een informatiepakket aanvragen. Geef daarbij even aan hoeveel flyers en affiches je wilt hebben.

Meer informatie: sp.nl/tihange-protest.  

Reacties

Mijn vraag is;
Op welke wijze heeft Electrabel haar verantwoordelijkheid verzekerd en voor welke risico(s. Ik heb het gevoel dat er dispensatie is en dat deze activiteit als buitengewoon risico onverzekerd opereert. Een verzekering is namelijk zo duur dat het de exploitatie onmogelijk maakt. Boj calamiteiten.wordt direct de doofpot en suspolitiek toegepast. Gewone mensen worden ondergeschikt aan het GROTE belang zeg maar financieel belang. Op het moment dat een WA verzekering verplicht wordt is dit spel meteen afgelopen.

Reactie toevoegen

U bent hier