h

Ook Roermondse schoenen op het Malieveld

5 september 2020

Ook Roermondse schoenen op het Malieveld

Foto: SP

Kort voor het begin om 14.00 uur hadden zich zaterdag 5 september al meer dan 5000 mensen online aangesloten bij de actie 'Meer dan applaus', de demonstratie voor meer salaris en minder werkdruk in de zorgsector. Op de website konden zij live meekijken naar actie op het Malieveld in Den Haag.

Op initiatief van twee verpleegkundigen, ondersteund door onder meer de SP, werden duizenden schoenen op het gras gezet.

Glazen huis
Ook in Roermond waren schoenen ingezameld door onze lokale afdeling, die in Den Haag symbool stonden voor de zorgmedewerkers en hun supporters die niet in persoon aanwezig konden zijn.
Op het Malieveld stond verder een glazen huis, waar presentator Humberto Tan in gesprek ging met de organisatoren en met mensen die in de zorg werken.

Hoop
Lilian Marijnissen was er ook en zij had als laatste nieuws dat de CU in de Tweede Kamer eindelijk een beetje begint te draaien. Dat is hoopvol, omdat er bij de stemmingen in de Kamer tot dusver steeds slechts één stem meer nodig was voor een structurele salarisverhoging in de zorg.

De SP Roermond dankt alle stadgenoten die aan de actie hebben bijgedragen. We gaan door!

Reactie toevoegen

U bent hier