h

Definitieve oplossing voor rioleringsprobleem nog ver weg

21 mei 2021

Definitieve oplossing voor rioleringsprobleem nog ver weg

Foto: SP Roermond

Op 20 mei vond een (digitale) informatieavond plaats over het rioleringsprobleem op de Heinsbergerweg in Roermond. Medewerkers van de gemeente en wethouder Evers gingen in gesprek met bewoners, die geplaagd worden door ratten en grondverzakkingen.

Duidelijk werd dat de gemeente nu ook wel overtuigd is van het feit halve maatregelen niet meer werken. De riolering zal vervangen worden, inclusief huisaansluiting. Dat gaat echter niet van vandaag op morgen. Pas in de tweede helft van 2023 kan daadwerkelijk begonnen worden met de werkzaamheden, zo werd medegedeeld.
 

Emotioneel
De bewoners deden een bij vlagen emotioneel beroep op de wethouder, om zich voor te stellen hoe het is om te leven met angst voor ratten in je toilet, onder het aanrecht, in de keukenkastjes of in de tuin. Met nog twee warme zomers voor de boeg waarbij het ongedierte op zoek gaat naar voedsel, is de definitieve oplossing dan nog héél ver weg.

Rechter
De wethouder, die aangaf dat de problematiek hem pas in februari bereikte, toonde daar begrip voor en gaf ook aan dat er tot die tijd wel met semi-permanente oplossingen gewerkt zou worden. De bewoners, die hun eerste klachten tien jaar geleden al indienden, gaven aan binnen twee weken daar ook daadwerkelijk actie op te willen zien, omdat ze anders de gang naar de rechter zullen maken.

Korte termijn
De SP Roermond is zich bewust van het feit dat, aangezien de problematiek al zo lang speelt, de verantwoordelijkheid ook bij vorige colleges ligt. De partij staat echter wel vierkant achter de bewoners in de opvatting dat er nu een zo snel mogelijk een oplossing moet komen, ook voor de korte termijn. We zullen de kwestie dan ook zeker blijven volgen en aankaarten.

Reactie toevoegen

U bent hier