h

Lilian Marijnissen in Roermond: het stadhuis houdt de poorten dicht...

25 juni 2021

Lilian Marijnissen in Roermond: het stadhuis houdt de poorten dicht...

Foto: John Hölsgens / SP

Natuurlijk is het een bekend gegeven dat de SP niet alleen tijdens verkiezingstijd de wijken in trekt. Het zit in het DNA van deze partij om het oor te luister te leggen in de buurt en met gewone mensen in gesprek te gaan over wat er leeft. Maar dat ook Lilian Marijnissen zelf, zo snel nadat coronamaatregelen ons bijna anderhalf jaar lang hinderden bij die activiteiten, in ons eigen Remunj zou opduiken was toch een verrassende ondersteuning voor de bewoners aan de Heinsbergerweg...

De fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer meldde zich op 25 juni in de bisschopsstad om met de buurtbewoners in gesprek te gaan. De lokale afdeling had Lilian natuurlijk al gewezen op de specifieke problemen op de Heinsbergerweg: de ellende met de riolering en verzakkende grond, als gevolg van een rattenplaag. De gemeente die dit probleem jarenlang voor zich uit geschoven heeft. Gedoe met het ophalen van afval, wat slecht gebeurt, waardoor het rattenprobleem in de warme zomermaanden alleen maar dreigt te vergroten.

Geen vertrouwen
Na dik tien jaar ellende hebben de bewoners geen vertrouwen meer in het gemeentebestuur. Wethouder Evers was ook uitgenodigd, maar bleef afwezig. Maar Lilian zou Lilian niet zijn als ze niet, met het haar kenmerkende enthousiasme, meteen de koe bij de horens vatte: ‘Kom op mensen, dit kan niet, op naar het stadhuis!’

Gesloten
Eenmaal op de Markt in Roermond bleef de poort echter gesloten. Er was een trouwerij aan de gang, die de SP uiteraard niet wilde verstoren. Maar ook alle andere deuren bleven dicht. Minstens twintig minuten lang bleef Marijnissen telefoneren. Maar er wilde zelfs niemand naar buiten komen om een zwartboek, met alle vruchteloze communicatie met de gemeente, in ontvangst te nemen. ‘Ongelofelijk, het stadhuis van Roermond houdt de poorten dicht voor haar eigen inwoners!’ constateerde de fractievoorzitter.

'Hou vol!'
‘Maar lieve mensen, hou vol!’ zei Marijnissen op het einde van de middag. ‘Ik blijf de wethouder bellen om op korte termijn een afspraak te regelen. Er moet zo snel mogelijk een datum, duidelijkheid en een goede oplossing komen voor jullie.’ Haar doorzettingsvermogen kon op een flink applaus rekenen. De SP Roermond gaat het onderwerp op de agenda zetten voor de raadsvergadering van 8 juli.

Reactie toevoegen

U bent hier