h

Brandbrief van de SP aan college: 'Grijp in op de Schoolstraat!'

11 juni 2022

Brandbrief van de SP aan college: 'Grijp in op de Schoolstraat!'

Foto: John Hölsgens

SP-gemeenteraadslid Jorge Wolters Gregório heeft een brandbrief gestuurd aan het Roermondse college van B&W. Dat is helaas ook letterlijk te nemen, want opnieuw werden de mensen in de Schoolstraat opgeschrokken door een brand in hun appartementencomplex. Voor de derde maal in korte tijd. En dat kan niet langer zo door blijven gaan, zegt Wolters Gregório.

Brandstichting, vernielingen, een schietpartij, een steekpartij, prostitutie en drugsdeals: het passeerde ter plaatse allemaal de revue. Maar als er al preventieve actie ondernomen werd, dan bleef die ver onder de maat.

Onhoudbaar
Het raadslid in zijn brief: 'In oktober 2021 zijn wij met een groep bewoners een tweede constructief gesprek met Wonen Zuid aangegaan over de overlast en het achterstallig onderhoud in hun appartementencomplex aan de oneven kant van de Schoolstraat in Roermond. Alle problemen zijn toen nogmaals genoteerd en afspraken gemaakt. Enkele afspraken zijn ook voortvarend opgepakt. Maar toch is de situatie onhoudbaar gebleken in het afgelopen half jaar. Het kost de bewoners al jaren hun mentale en ook fysieke gezondheid en ik vraag u als portefeuillehouders volkshuisvesting en openbare orde & veiligheid dit nu met prioriteit op te pakken!'

Maatregelen
De SP'er wil dat het college nogmaals met de bewoners in gesprek gaat. Niet alleen om hun medeleven te tonen en hen te horen, maar ook om hen daarna op de hoogte te blijven houden van welke maatregelen wanneer worden getroffen, om het verval van de Schoolstraat een halt toe te roepen en het woongenot daar weer terug te brengen.

'De bewoners hebben daar recht op en het bestuur van Roermond moet zulke enorme overlast overal in de gemeente voorkomen' besluit Wolters Gregório.

Reactie toevoegen

U bent hier