h

Op bezoek bij de Statenfractie

25 september 2022

Op bezoek bij de Statenfractie

Foto: John Hölsgens / SP Roermond

Samen met meer dan 130 andere SP'ers uit de hele provincie bracht een delegatie van de SP Roermond op 24 september een bezoek aan de collega's van de Statenfractie in Maastricht.

Op 15 maart zijn de volgende verkiezingen voor de Provinciale Staten. De SP is daar vertegenwoordigd met vier zetels, waarvan er één bezet wordt door onze eigen Jorge Wolters Gregório.

Belangrijk
Fractievoorzitter Marc van Caldenberg heette iedereen welkom en liet na de koffie en vlaai ook de Limburgse SP-coryfeeën uit het verleden - Peter van Zutphen, Paul Geurts en Thijs Coppus - aan het woord. Provinciale politiek is belangrijk omdat het gaat over zaken als onder meer vervoer, water, toerisme en recreatie, natuur en landschap, stedelijke ontwikkeling, wonen, landbouw en cultuur. Maar ook omdat de Statenleden de leden van de Eerste Kamer kiezen en zo dus invloed hebben op het landsbestuur.

Gouverneur
Emile Roemer was helaas alleen in papieren vorm aanwezig, maar de Commissaris van de Koning - die alleen in Limburg gouverneur heet - heeft het natuurlijk altijd druk. De gidsen van de VVV konden echter ook een perfecte rondleiding door het gouvernement verzorgen. Na een prima lunch was er ook voldoende gelegenheid om vragen af te vuren op de Statenleden én landelijk secretaris Arnout Hoekstra, die we recentelijk ook al in Roermond mochten begroeten.

Energie
Na een geslaagde dag (check ook de Facebookpagina) ging iedereen vol energie weer naar huis, om straks met de eigen afdeling gemotiveerd aan de slag te gaan met de campagne, zodat de SP ook in Maastricht nóg sterker wordt. De provincie, maar ook het land heeft het hard nodig...

Reactie toevoegen

U bent hier