h

Limburgse SP-leden akkoord met coalitiedeelname

17 juni 2023

Limburgse SP-leden akkoord met coalitiedeelname

Foto: SP Roermond

De Limburgse SP-afdelingen kwamen in afvaardiging op 17 juni samen in Roermond voor een regioconferentie. Daar werd het coalitieakkoord ‘Elke Limburger telt!’ besproken. Met dit akkoord drukt de SP haar stempel met belangrijke zaken zoals een sterke sociale agenda, ruimte voor bewegen en sport, het ontzien van kwetsbare buurten met een wijkenaanpak én het oprichten van een provinciale Limburgse energie maatschappij.

Leden van de SP hebben een beslissende rol bij deelname aan coalities. 'De mening van onze leden is het allerbelangrijkste, zij zijn de baas en bepalen of wij wel of niet meedoen aan een coalitie. Ik ben blij dat we in mandaat van onze leden nu aan de slag kunnen met onze speerpunten in deze coalitie', aldus fractievoorzitter Jorge Wolters Gregório uit Roermond.

Aan de slag
Ook werd de kandidatuur van de Landgraafse Marc van Caldenberg (36) als beoogd gedeputeerde, besproken. Zijn voordracht werd aangenomen door de afdelingen. Met het akkoord van de leden kan de deelname van de SP op 23 juni tijdens de vergadering van Provinciale Staten worden bekrachtig en kan Marc van Caldenberg als deputé geïnstalleerd worden en aan de slag voor Limburg!

Reactie toevoegen

U bent hier