h

Soms is een klein duwtje nodig...

5 april 2024

Soms is een klein duwtje nodig...

Foto: SP / SP Roermond

Soms is er dus gewoon een klein duwtje nodig. Als SP'ers zijn we daar nooit te beroerd voor, dat weet u. Een lange adem is eveneens vaak nodig als je actie voert. Maar ook dat hebben we in ons pakket. En zo zou na acht jaar leegstand het oude V&D-gebouw aan het Munsterplein eindelijk onder de sloophamer komen.

Een plan van de gemeente voorziet in de realisatie van woningen, winkels, een maatschappelijke functie én een ‘groene verbinding’.

Reserve
Een plan dus. Maar de gemeente is wel afhankelijk van twee ontwikkelaars die gaan investeren en die lopen tegen een tekort van twaalf tot vijftien miljoen euro aan. Het college vraagt de gemeenteraad nu om tien miljoen euro uit de algemene reserve te halen, om dat tekort gedeeltelijk op te vangen. Daarnaast wil de gemeente proberen een deel van een landelijke subsidieregeling binnen te slepen en daar is meer kans op als Roermond zich bereid toont te investeren. Bovendien wordt gelobbyd voor een bijdrage vanuit de provincie. De gemeenteraad beslist 25 april of ze akkoord gaat met de tien miljoen euro.

Leegstandnood
Hoe dat verder ook afloopt, het wil niet zeggen dat de SP op haar lauweren gaat rusten. In ons vorige bericht kon u al lezen hoe hoog de leegstandnood is en dat is ook zichtbaar. En anders maken we het wel zichtbaar. Want actievoeren werkt dus...

Reactie toevoegen

U bent hier