h
8 mei 2020

SP-gemeenteraadslid in Coronatijd: 'Er liggen ook toekomstkansen...'

Foto: John Hölsgens / JHT

Het gemeentelijk apparaat moet ook in deze tijden doorwerken. En hoe: de hele organisatie dient coronaproof te zijn. Dat kost tijd en extra inspanningen. Het digitaal vergaderen valt Gerard Nizet, in eigen woorden in de 'risicoleeftijd', nog niet mee.

Lees verder
30 april 2020

SP doopt ‘Dag van de arbeid’ om tot ‘Dag van onze helden’

Foto: Darko Stojanovic / Pixabay

1 mei is de ‘Dag van de arbeid’. De Limburgse SP doopt deze dag om tot de ‘Dag van onze helden’ en organiseert een online manifestatie voor de herwaardering van vitale beroepen.

Lees verder
15 april 2020

Respect voor onze helden!

Foto: SP

Tijdens deze coronacrisis wordt duidelijk wie de echte helden van onze samenleving zijn.

Lees verder
30 maart 2020

Coronacrisis: SP Roermond onderzoekt bescherming vitale beroepen

Foto: Geralt / Pixabay

We moeten ervoor zorgen dat gedurende de coronacrisis mensen in vitale beroepen goed hun werk kunnen blijven doen. Beschermingsmiddelen zoals mondkapjes zijn daarvoor enorm belangrijk. Daarom wil de SP weten in hoeverre er tekorten aan dat soort materialen bestaan.

Lees verder
6 maart 2020

Update vanuit de raad: 'Positief kritisch, zonder te schofferen...'

Foto: Gemeente Roermond / channel.royalcast.com

De SP Roermond wil je graag op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt binnen de gemeenteraad. Dat vinden we logisch, want de inwoners van onze stad hebben ervoor gezorgd dat we daar sinds de laatste verkiezingen weer vertegenwoordigd zijn. En laten we eerlijk zijn: er gebeurt genoeg in de raadszaal aan de Markt...

Lees verder
21 februari 2020

Motie verhuurdersheffing aangenomen; wethouder in gesprek over afbouw

Foto: mastersenaiper / Pixabay

De SP Roermond zet zich in voor meer sociale huurwoningen! Helaas zorgt de verhuurdersheffing ervoor dat er minder sociale, betaalbare huurwoningen worden gebouwd.

Lees verder
17 februari 2020

Gezamenlijk statement van de SP, Groen Links, CDA, DS, D66, VVD en SPR

Foto: John Hölsgens

De SP, Groen Links, CDA, DS, D66, VVD en SPR maken naar aanleiding van de gebeurtenissen aan het eind tijdens de raadsvergadering van de Gemeente Roermond d.d. 13 februari 2020 het volgende statement.

Lees verder
24 januari 2020

SP: 'Treurig dat rancune en oud zeer nog steeds boventoon voeren in raad'

Foto: Gemeente Roermond / channel.royalcast.com

Donderdag 23 januari vond er een extra raadsvergadering plaats over de declaraties aangaande de verhuizing van burgemeester Rianne Donders. Naar aanleiding van vele insinuerende vragen van de LVR over het declaratiegedrag, woedt er sinds 2018 al een discussie over dit onderwerp.

Lees verder
13 januari 2020

'Het leven is zo slecht nog niet op de Donderberg'

Foto: SP Roermond

Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen of de SP was alweer op straat te vinden. Met onze thermometer houden we immers de vinger aan de pols om te weten wat er leeft in onze stad. En niet alleen in verkiezingstijd...

Lees verder
20 december 2019

Op volle kracht vooruit!

Foto: SP Roermond

Op zaterdag 14 december was in Nieuwegein het landelijke congres van de SP. Ook de Roermondse afdeling was daar natuurlijk vertegenwoordigd.

Lees verder

Pagina's