h
4 december 2022

Kandidatenlijst en programma provinciale verkiezingen vastgesteld

Foto: John Hölsgens / SP Roermond

Op de regioconferentie, die werd gehouden in Weert, hebben de Limburgse SP-afdelingen ingestemd met de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023. Dat betekent dat Jorge Wolters Gregório uit Roermond nu offcieel lijsttrekker is bij die verkiezingen.

Lees verder
14 november 2022

Drieklapper SP bij eerste begrotingsbehandeling is pas het begin

Foto: Aschwin van der Heijden

Al jaren was de SP Roermond met deze onderwerpen bezig, maar in de eerste begrotingsbehandeling boekte raadslid Jorge Wolters Gregório meteen resultaat: de hondenbelasting wordt afgeschaft in Roermond vanaf 2024, we gaan onderzoeken hoe we één of meerdere Zorgbuurthuizen in onze gemeente gaan bouwen voor zorg op maat in de vertrouwde omgeving én we gaan er voor zorgen dat alle speeltuintjes weer functioneren, zodat alle kinderen er veilig en plezierig kunnen spelen. Begonnen wordt op de Donderberg met het Engelspleintje.

Lees verder
1 november 2022

Jorge Wolters Gregório voorgedragen als SP-lijsttrekker in Limburg

Foto: SP Roermond

De SP-afdeling Roermond is er bijzonder trots op dat onze eigen Jorge Wolters Gregório nu ook is voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van de SP Limburg. De kandidatencommissie van de SP in Limburg heeft onze stadgenoot unaniem voorgesteld als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 15 maart 2023.

Lees verder
11 oktober 2022

Verlaag de kosten: nationaliseer onze energie!

Foto: SP

De energierekening moet omlaag! Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Ook in Roermond.

Lees verder
11 oktober 2022

Handtekeningenactie: speeltuin in slechte staat

Foto: SP Roermond

De staat van sommige speeltuinen in Roermond is ronduit slecht. Zo ook op de Donderberg, waar een groep kinderen er genoeg van had en in hun buurt een heel pak handtekeningen had verzameld. Die werden overhandigd aan SP-raadslid Jorge Wolters Gregório, met de vraag dit aan te kaarten.

Lees verder
25 september 2022

Op bezoek bij de Statenfractie

Foto: John Hölsgens / SP Roermond

Samen met meer dan 130 andere SP'ers uit de hele provincie bracht een delegatie van de SP Roermond op 24 september een bezoek aan de collega's van de Statenfractie in Maastricht.

Lees verder
17 september 2022

Prinsjesdagprotest: een zware onvoldoende voor kabinet Rutte IV

Foto: John Hölsgens / SP Roermond

Kiezers geven het kabinet een zware onvoldoende, een 3,3. Het kabinet wordt afgerekend op de verschillende crises die spelen en het onvermogen om deze op te lossen. Twee derde van de ondervraagden wil liever nieuwe verkiezingen dan dat dit kabinet langer blijft zitten. Slechts 15 procent heeft nog vertrouwen in het kabinet Rutte IV. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van EenVandaag.

Lees verder
14 september 2022

Hulplijn SP Roermond weer operationeel

Foto: SP Roermond

Hij was een tijdje uit de lucht, maar inmiddels weer volledig operationeel: de lokale hulplijn van de SP Roermond.

Lees verder
4 september 2022

Wisseling van de wacht: nieuwe voorzitter gekozen

Foto: SP Roermond

Voorafgaand aan de traditionele jaarlijkse barbecue, werd tijdens de algemene ledenvergadering op 3 september de nieuwe voorzitter van de SP Roermond gekozen: John Hölsgens (links op de foto) neemt die taak over van Jorge Wolters Gregório

Lees verder
26 augustus 2022

Kosten omlaag, ga mee naar Den Haag!

Foto: SP Roermond

Op de weekmarkt, in de supermarkt of met de blik op je lopende rekeningen: ook Roermondenaren hebben steeds minder te besteden. We hoorden het de mensen op straat zeggen de afgelopen weken. Ze hebben er genoeg van...

Lees verder

Pagina's