h
11 juni 2022

Brandbrief van de SP aan college: 'Grijp in op de Schoolstraat!'

Foto: John Hölsgens

SP-gemeenteraadslid Jorge Wolters Gregório heeft een brandbrief gestuurd aan het Roermondse college van B&W. Dat is helaas ook letterlijk te nemen, want opnieuw werden de mensen in de Schoolstraat opgeschrokken door een brand in hun appartementencomplex. Voor de derde maal in korte tijd. En dat kan niet langer zo door blijven gaan, zegt Wolters Gregório.

Lees verder
6 april 2022

SP: nog vragen, maar 'formatie is gezonde, volgende stap'

Foto: SP / SP Roermond

LVR, Groen Links, CDA en VVD. Dat was wat er uit de hoge hoed van informateur Dirk Franssen verscheen op woensdagavond 6 april, bij zijn eindrapportage. Het advies om met deze partijen te starten in een poging een nieuwe coalitie te vormen riep gemengde gevoelens op.

Lees verder
30 maart 2022

Jorge Wolters Gregório werft na installatie meteen nieuwe socialisten...

Foto: Gemeente Roermond

'Dat verklaar en beloof ik.' Na het uitspreken van die woorden was Jorge Wolters Gregório officieel geïnstalleerd als gemeenteraadslid van Roermond, namens de SP.

Lees verder
21 maart 2022

SP: Liever een duidelijke coalitie, dan een brede die uitblinkt in vaagheid

Foto: Gemeente Roermond

Maandag 21 maart vond in de raadszaal van Roermond een zogenoemde duidingsbijeenkomst plaat. Alle gekozen partijen gaven daarbij een beschouwing op de verkiezingsuitslag van de voorgaande week. Daarnaast was het in feite de opstart van de formatiebesprekingen om tot een nieuwe coalitie te komen.

Lees verder
17 maart 2022

Roermondse SP'ers: dank je wel voor het vertrouwen!

Foto: SP Roermond

Natuurlijk hadden we op meer gehoopt op 16 maart. Want deze stad is er zó enorm aan toe... Maar we hebben ons gehandhaafd in de Roermondse raad waarin we, naar het zich laat aanzien, een sterk links front zullen moeten vormen tegen het rechtse geluid.

Lees verder
14 maart 2022

Roerig debat: praten met in plaats van over jongeren

Foto: SP Roermond

Het Jongerenservicepunt aan de Christoffelstraat in het centrum van Roermond, is normaal gesproken een plek waar jongeren kunnen binnenlopen met vragen, problemen én ideeën. Geen betere plek denkbaar dus om met hen in gesprek te gaan.

Lees verder
12 maart 2022

Countdown: de SP Roermond verovert harten...

Foto: SP Roermond

De countdown loopt... Nog maar een paar dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen en de SP Roermond geeft nog eens goed gas. Na een debat in 't Paradies kon Jorge Wolters Gregório zich weer bij zijn kameraden op het Munsterplein voegen voor de verkiezingsmarkt.

Lees verder
6 maart 2022

SP Roermond medeondertekenaar van stembusakkoord COC

Foto: COC

Zaterdag 5 maart tekenden de SP Roermond, samen met GroenLinks, PvdA, D66 en de VVD het stembusakkoord van het COC.

Lees verder
25 februari 2022

Gerard Nizet kijkt terug op bijna vier jaar raadslidmaatschap

Foto: SP Roermond

Nog één keer zette Gerard Nizet de afgelopen week in zijn woonkamer alles in gereedheid, voor het derde deel van de laatste gemeenteraadsvergadering van deze raadsperiode. Na de terugkeer van de SP in de Roermondse raad in 2018, werd die ene zetel van de partij het grootste deel van de daarop volgende vier jaar door hem bezet. Nu neemt hij afscheid. En daarbij hoort uiteraard een terugblik.

Lees verder
21 februari 2022

Wel of geen geld voor de jeugd? Een politieke keuze!

Foto: SP Roermond

Op maandag 21 februari vond het jeugddebat van het Bisschoppelijk College Broekhin plaats. Onze lijsttrekker Jorge Wolters Gregório ging de politieke strijd aan met de vertegenwoordigers van de andere partijen in Roermond, op basis van stellingen die de jongeren belangrijk vonden.

Lees verder

Pagina's